2 Ağustos 2015 Pazar

Çocuklarda Dokuz Tip Mizaç Modeline Göre Kişilik ve Karakter Gelişimi - Enver Demirel Yılmaz

Arka Kapak Yazısı

Çocukların sağlıklı gelişimi için ebeveynlerin; hem kendilerinin sağlıklı bir kişilik görünümüne sahip olması hem de çocuklarının mizaç yapısını ve o yapının eğilimlerini, motivasyonlarını ve özelliklerini bilmesi gereklidir.
Çocuğun ebeveynleri ile uyumlu, onlara benzeyen bir mizaç yapısı olabileceği gibi ebeveynleri ile tamamen zıt bir mizacı da olabilir. Bu gibi durumlarda ebeveynin, çocuğun mizaç yapısını tanıyıp anlayarak buna uygun bir tavır - tutum içerisinde olması aile içi çatışmaları azaltacaktır.

Yanlış genellemeler, herkese yönelik "hap" reçetelerden uzak bir bakış açısına sahip bu mütevazı giriş kitabının, bundan sonraki mizaç temelli yaklaşım ve modellere bir temel olacağını ümit ediyoruz.


  9 Tip Mizaç Modeli'ni temel alarak çocukların mizaçlarını incelen, potansiyel risklerini ve davranış biçimlerini, temel motivasyonlarını anlatarak ebeveynlerin çocuklarını tanımasını sağlayan kitapta kişilik, karakter ve mizacın net ayrımı yapılarak insanı daha iyi anlaması amaçlanıyor. Her insan farklıdır ama hepimizin buluştuğu ortak noktalar var, mizaçlar da bunu göz önüne seriyor. Kitapta her mizacın temel motivasyonları, kişilik görünümleri anlatılıyor, çocuklarda oluşabilecek olumsuz davranışlar ve sebepleri irdelenerek önerilerde bulunuluyor.

  Çocuk gelişimi için yazılan bu kitap aslında kendinizi ve etrafınızdaki insanları tanımanız için de çok güzel bir rehber, çünkü her insan bir mizaçla doğar ve ölene kadar bunu taşır, kişilik görünümü değişebilir ancak bu mizacının çevresinde olan bir değişimdir, kişi mizacını değiştiremez. Kitapta aynı mizaçtan olan insanların nasıl birbirinden çok farklı görüneceği, dış faktörlerin kişilik görünümündeki etkisi çok güzel anlatılıyor.

  Kitapta her mizacın genel özellikleri, potansiyel riskleri, kanat etkisi anlatıldıktan sonra Enver Demirel önerilerle çocuğunuza mizacına nasıl davranmanız gerektiğini açıklıyor.

  Enver Demirel çocuk gelişim kitaplarının bir çoğunda olan tüm çocuklar aynı karaktere sahipmiş gibi verilen öneriler ve bilgileri eleştirerek, buradaki yanlışlığın sebeplerini açıklıyor. Bu kitabı okuduktan sonra diğer çocuk gelişim kitaplarını okursanız kendi çocuğunuza nasıl davranmanız gerektiğini daha iyi anlar ve daha iyi sonuçlar alırsınız.

  Çocuklarda 9 Tip Mizaç Modeli'ne Göre Kişilik ve Karakter Gelişimi her ebeveynin okuması gereken başucu kitabı niteliğinde. Kitabın içeriğiyle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz buraya tıklayınız.


  Son olarak kitabın girişindeki insanın doğuştan gelen özelliklerini nasıl kullanabileceğini, nasıl değişeceğini anlatan şiiri sizlerle paylaşmak isterim.
"Toprak; çamur olur, testi olur,
bazen çoraklaşır, bazen bereket kapısı olur."


"Su; buhar olur, kar olur, yağmur olur,
bazen sel olur, bazen rahmet olur."


"Ateş; hem yakar, hem pişirir,
bazen ısıtır, bazen kül eder."


"Hava; nefes olur, kirlenince zehir olur,
bazen bir gül bahçesinden geçer gül olur,

bir bacanın üstünden geçer duman olur." 



  Okuduğunuz için teşekkürler, sormak istediğiniz soru olursa yorum bırakabilirsiniz. Kendinizi ve sevdiklerinizi daha iyi tanımanız dileğiyle.



0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...