5 Ağustos 2015 Çarşamba

Bilinçaltı ve Özellikleri

 Bilinçaltı, anne rahmine düştükten 120 gün sonra çalışmaya başlayıp, hayatınızdaki her şeyi kaydeden, bütün vücut fonksiyonlarınızı kontrol eden, siz ölene kadar dinlenmeden çalışmayı sürdüren zihninizdeki faaliyet alanıdır. Bilinçaltı yorulmaz, dinlenmez, her daim faaliyet gösterir. Kaslarınızın çalışmasını, kalbinizin atmasını, sindirim sistemini kısaca tüm vücut fonksiyonlarınızı kontrol eder.
 
  Bilinçaltınız sorgulamaz, şüphelenmez ya da muhakeme etmez, ona ne komut verirseniz onu uygular.  Farkında olarak ya da olmadan bilinçaltınıza sürekli komutlar verirsiniz.
 

  Zihnin iki işlevi vardır. Bu işlevler bilinç ve bilinçaltı, istemli - istemsiz zihin, nesnel - öznel zihin gibi isimlerle ifade edilir. Bilinç (nesnel zihin) bir şeyi  öğrenir, düşünür, yorumlar, kabul eder ya da etmez. Bilinçaltı (öznel zihin) ise bilinçli zihinden gelenleri sorgulamaz ve olduğu gibi alır işleme koyar. Bilinçaltında doğru - yanlış, gerçek - hayal gibi ayrımlar yoktur, bilinçli zihnin ona verdiği her veriyi doğru kabul eder. Aynı şekilde şakadan da anlamaz ve sizin şaka olarak söylediğiniz şeyleri de doğru kabul eder.

  Bilinçaltınıza ne komut verirseniz onu uygular. Bilinçaltınız tarla gibidir, ektiğiniz düşünceleri hasat edersiniz. Bilinçaltınız zihinsel ve fiziksel fonksiyonlarınızı etkiler, olumlu düşünceler ekerseniz tarlanıza düşüncelerinizde de fiziksel fonksiyonlarınızda da olumlu sonuçlar alırsınız. Kin, öfke gibi olumsuz düşünceler ekerseniz hem zihinsel hem de fiziksel  sağlığınızı olumsuz etkilersiniz.
 
  Bilinçaltı kabul ettiği düşünceyi hemen işleme koyar ve hayatınıza etki etmesini sağlar. Bilinçaltı tekrara oldukça duyarlıdır, sürekli tekrarladığınız düşünce ve davranışları alışkanlık haline getirir ve bunları değiştirmeniz oldukça zordur. Bilinçaltınızın kabul ettiği düşünceler yapıcı ve olumlu özelliklere sahiplerse hayatınıza da olumlu şekilde tesir ederek, yapıcı, huzur dolu ve uyumlu bir hayata sahip olmanızı sağlar. Eğer bilinçaltınızda kabul gören düşünceler olumsuzsa hayatınıza da aynı şekilde olumsuz tesir ederler ve bir an önce değiştirmeniz gerekir. Bilinçaltı değişimi sevmez ancak bu değişmeyeceği anlamına da gelmez.

   Bilinçaltının geçmiş, gelecek gibi zaman kavramı yoktur her şey şimdidedir. Bilinçaltınız hiçbir şeyi unutmaz ve bilinçaltınızdaki verilerin bir çoğu birbirleriyle bağlantılıdır, birini çağırdığınızda ona bağlı olan dosyalarda açılacaktır. Dil sürçmeleri de bilinçaltınızda ki verilere bağlıdır. Örneğin yakını ölen bir tanıdığınıza "Başınız sağ olsun" demek yerine "Darısı sizin başınıza" demek, karşınızdaki kişiye karşı bilinçaltınızda bastırdığınız olumsuz duygulardan kaynaklanır.

  

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...