8 Ağustos 2015 Cumartesi

Bilinçaltınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

  Hiç durmadan çalışan, hayatımızı yöneten bilinçaltımızı doğru bir şekilde kullanarak istediklerimizi elde etmek ve daha güzel bir hayat yaşamak mümkün. Büyük bir iddia değil mi, nasıl olacağını merak ediyorsanız, arkanıza yaslanın ve okumaya başlayın.

  Bilinçaltı hiç durmadan çalışan kamera gibidir, hayatınızdaki her olayı, zihninizdeki her düşünceyi hiç durmadan kaydeder ve bu kayıtlara göre hayatınızı düzenler. Her düşünceniz, her davranışınız bilinçaltınız için bir komuttur ve bilinçaltınız aldığı komutları uygulamakta hiç gecikmez. Bir işe, o işi yapacağınızı ve başarılı olacağınızı düşünerek başlarsanız başarılı olursunuz fakat inanmadan başlarsanız aldığınız sonuç başarısızlık olacaktır.


  Her şeyin bir çalışma ilkesi vardır. Örneğin su, kendi yoğunluğundan az yoğunluğa sahip olan cisimleri kaldırır, buna suyun kaldırma kuvveti denir. Siz bir taşı ya da tahtayı suya bıraktığınızda suyun çalışma ilkesini değiştirmez o ilkeye göre sonuç alırsınız, taş suya batarken tahta suyun kaldırma kuvvetiyle su yüzeyinde kalır. Aynı şekilde bilinçaltının da bir çalışma ilkesi vardır eğer onu kullanmak istiyorsanız bu ilkeye uyarsınız. Bilinçaltı inanç yasasına göre işler.  İnanmak bir düşüncenin doğru olduğunu sanmaktır, bilinçaltınız doğru kabul ettiğiniz şeyleri uygular, o doğru-yanlış muhakemesi yapmaz, siz inanırsınız o uygular.

   Eğer bir şeyin olacağına inanıyorsanız olur. Bu sağlık olsun, başarı olsun, zenginlik olsun, mutluluk olsun, önemli olan inançtır. Mutluluğunuz inancımıza paraleldir eğer mutlu olacağınıza inanıyorsanız olursunuz ancak mutlu olabileceğinize dair bir inanç bilinçaltınızda yoksa başınıza ne kadar güzel şey gelirse gelsin mutlu olamazsınız. Önemli olan zihnimizdeki inançtır. Basit bir örnek vermek gerekirse, yatmadan önce 'sabah yedide kalkacağım' diyerek bilinçaltınıza komut verirseniz sabah yedide kalkarsınız, bilinçaltınız isteğinize paralel inancınızı işleme koyar ve gerçekleşmesini sağlar. Eğer sabah yedide kalkmak isteyip kalkacağınıza inanmazsanız kalkamazsınız. İstekleriniz inançlarınızla paralel olmalıdır, çakışmamalıdır.
  
  Eski çağlarda ya da bugün büyücülere, falcılara giderek şifa bulan kişilerin sırrı bilinçaltlarında yatıyor. İyileşieceğine inanarak giden insanlar yöntemler ne kadar saçma ve işe yaramaz olursa olsun inançlarıyla iyileşiyorlar. Buradaki kilit öge inanç. Bilinçaltınız inançlarınıza göre çalışır eğer siz doktora giderken iyileşeceğinize inanmıyorsanız iyileşmezsiniz, beyniniz tedaviyi reddeder. 

  Bilinçaltınız, düşünce sisteminiz su kanalları gibidir, düşünceleriniz ise su. Eğer olumlu düşünce kanalları inşa ederseniz zihninizdeki her düşünce olumlu kanallardan geçerek olumlu sonuçlara, olumsuz kanallar inşa ederseniz de olumsuz sonuçlara yol açacaktır. Zihninizdeki su kanalları olumlu ise bardağın dolu tarafını görenlerden olursunuz.

  Bilinçaltını Nasıl Kullanırız?

  Bilinçaltı değişmeyi sevmez, değişim zordur fakat imkansız değildir. Bilinçaltınızı değiştirmek istiyorsanız kararlı olmalısınız ancak baskıcı olmamalısınız. İrade gücünüzü kullanarak bilinçaltınıza kabul ettirmek istediğiniz her düşünce hayal gücünüzle çakışarak başarısızlığa uğrayacaktır.
  Bilinçaltı tekrarlara karşı duyarlıdır, bir şeyi ne kadar tekrar ederseniz onun kabul etme ihtimali o kadar artar.
 
  Bilinçaltınızın bir düşünceyi kabul etmeye en uygun olduğu an uyumadan önceki son dakikalar ve uyandığınız ilk dakikalardır. Bilinçaltınıza kabul ettirmek istediğiniz düşüncelere bu zamanlarda yoğunlaşmanız aldığınız verimi arttıracaktır. Sessiz bir ortama geçerek zihninizi rahatlatın, istediğiniz şeye yoğunlaşın, çok zaman harcamanıza gerek yok ama rahatlamaya ve yoğunlaşmaya ihtiyacınız var. Zihninizi boşaltın ve istediğiniz şeye, bilinçaltına iletmek istediğiniz düşünceye odaklanın, kendinize olumlu sözlerle telkinde bulunarak hayal edin. 

  Örneğin bir arabanız olsun istiyorsunuz, öncelikle kararlı olun ve inanın, istediğiniz araba kesinlikle sizin olacak. Her gün yatmadan önce ve uyandıktan sonra zihninizde arabanızı canlandırın ve kendinizi o arabayı sürerken, arabayla istediğiniz yerlere giderken hayal edin, kendinize arabanın sizin olacağına dair olumlu telkinlerde bulunun. Bilinçaltınız olumsuzluk eklerini anlamaz, "Başarısız olmayacağım" derseniz eğer başarısızlığı çağırırsınız, bilinçaltınız başarısızlık üzerine yoğunlaşır bunun yerine "Başarılı olacağım" diyerek buna inanırsanız bilinçaltınız başarılı olmanız için çalışır. Araba isterken onu hayal etmelisiniz çünkü bilinçaltınız resimlere kelimelerden daha çok duyarlıdır.

  İstediğiniz ne olursa olsun bunu zihninizde canlandırın, o şeyi elde ettiğinizde ne yapacağınızı, neler hissedeceğinizi…  Bilinçaltı hayalleri ve gerçekleri ayırt edemez, kurduğunuz hayallere dikkat edin, onları iyi seçmelisiniz.

   Neden Telkinler Herkeste Aynı Sonucu Vermez?

   Aynı telkinleri farklı kişilerde farklı sonuçlara sebep olur, herkes aynı telkine aynı yanıtı vermez. Çünkü herkesin bilinçaltında farklı koşullanmalar vardır, telkinler bu koşullanmalara göre işler.

   Örneğin bir pilota "Yüksek sizi sarstı sanırım, kötü görünüyorsunuz" derseniz pilot bunu ciddiye almaz çünkü onun zihninde yükseklik korkuyla ilişkilendirilmemiştir. Bu cümleyi yükseklik korkusu olan ya da sıradan birisine söylerseniz korkup sizi ciddiye alma ihtimali yüksektir. Çünkü o kişi pilot gibi yüksekliğe bağışıklık kazanmamıştır.


   Herkesin beyni farklı koşullanmalar ve inançlar doğrultusunda gelişmiştir. Telkinlerin gücü zihninizin koşullanmalarıyla alakalıdır.



    Kullandığınız sözcükler kadar beyninizdeki kalıplarda önemli, kendinizi tanıyın, kendinize inanın, istediğiniz şeyin olacağına dair inancı öyle kuvvetli tutun ki bilinçaltınızda olumsuz düşünceler oluşmasın. Bir şeyi hatırlamak istiyorsanız "Bunu unutmayacağım" diyerek bilinçaltınıza unutmakla ilgili imgeleri çağırmayın, "Bunu mutlaka hatırlayacağım" diyerek kendinizi hatırlamaya odaklayın. Siz inanın ve gerisini bilinçaltınıza bırakın, o sizin için istediğiniz şeyi gerçekleştirecektir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...