19 Ağustos 2015 Çarşamba

Kadınlar Neden Çok Konuşur?

  
   Konuşma merkezi beynin sol tarafındadır. Kadınlarda beynin sol ön bölgesindeki özel alan kadınların konuşma yeteneğine katkı sağlar. Ayrıca kadınların sağ beyninde konuşma için sol beynindeki nazaran daha küçük olan bir bölge daha vardır ki bu da kadınların daha rahat ve kolay konuşmasını sağlar.

  Kadınların işitme ve dil merkezlerinde erkeklerin beynindekine kıyasla %11 daha fazla nöron bulunmaktadır. Kadınların duygu ve hafıza merkezi, konuşulan dili işleme merkezi de erkeklere göre daha geniştir. Bu sebeplerden dolayı kadınların dilsel becerileri daha gelişmiştir ve yeni bir dil öğrenmeye, yeni kelimeler oluşturmaya daha yatkın bir yapıları vardır. Sözel alanlarda erkeklerden daha başarılı olurlar.

  Kadınlar konuşurken beynin tümü değil belirli merkezleri aktif hale geldiği için konuşurken iş yapabilir, başka şeylerle de uğraşabilirler.

   Kadınların ilgi ve paylaşma ihtiyaçları onları daha çok konuşmaya iter.
   Kadınlar üzüntülü olduğunda rahatlamak için konuşmayı tercih ederler, erkekler ise susmayı.

   Kadınlar bilgi paylaşmak için konuşurken erkekler ise bilgiyi aktarmak için konuşurlar. 

   Kadınlar duygu paylaşımına, anlaşılmaya, kendisine zaman ayrılmasına ihtiyaç duyarlar. Eşi bu beklentilerini karşılamadığında kadın kendisi yalnız hisseder ve ilgi görmek ister, bu yalnızlık hissinden kurtulmak içinde daha çok konuşmaya başlar. Aslında kadının daha çok konuşmaya başlaması erkeğin duygusal ihtiyaçlarını karşılayamamasıdır.
  
   

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...